خجسته مهر گفت: ظرفیت تولید نفت در کشور اکنون ۳.۸ میلیون بشکه است که برنامه ریزی شده تا سال ۱۴۰۸ به ۵.۷ میلیون بشکه برسد و ۹۰۰ هزار بشکه از این میزان مربوط به ازدیاد برداشت خواهد بود.
صادرات نفت خام ایران در نوامبر سال ۲۰۲۲ میلادی به حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه و در ماه دسامبر هم به بالاترین سطح در ۴ سال گذشته رسید و آنطور که مسوولان اعلام کردهاند تا هشت سال آینده ظرفیت تولید به ۵.۷ میلیون بشکه میرسد موضوعی که به گفته کارشناسان در صورت تحقق شرایطی میتواند امکان پذیر باشد.
به تازگی وزیر نفت از ورود تولید نفت ایران به کانال روزانه ٣ میلیون بشکه خبر داد؛ موضوعی که میتواند یک جهش در صنعت نفت به حساب آید، آنطور که کارشناسان نیز می گویند در صورت افزایش سرمایه گذاری می توان شاهد رقم های بیش از این نیز بود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: ظرفیت تولید نفت تا پایان سال جاری با افزایش حدود ۲۰۰ هزار بشکهای، به ۴ میلیون بشکه در روز میرسد که در این میان سهم مناطق نفتخیز جنوب از این افزایش ۸۵ هزار بشکه در روز است.
بیش از نیمی از ذخایر نفتخام جهان تاکنون برداشت شده و پس از ۱۱۰ سال ایران تنها کمی بیشتر از یکسوم ذخایر نفت خود را برداشت کرده، به عبارت دیگر ایران در طول نیم قرن گذشته روزانه بهطور میانگین نتوانسته بیشتر از ۴ میلیون بشکه نفت تولید داشته باشد و این در شرایطی است که پیشبینی میشود تا ۳۰ سال آینده تقاضای نفتخام کاهش یابد.
وزیر نفت گفت: با راهکارهای مناسبی که نمایندگان مجلس از شهریورماه سال ۱۴۰۰ داشتند خوشبختانه تمامی حواله های قیر که صادر شده بود توسط دستگاه اجرایی جذب شده است.
تصمیم اخیر اوپک پلاس، تأثیر مستقیم کمی بر ایران بهعنوان تولیدکننده و صادرکننده نفت دارد، زیرا کشور به دلیل تأثیر تحریمهای آمریکا بسیار کمتر از پتانسیل و ظرفیت خود کار می کند.
کارشناس ازدیاد برداشت نفت گفت: وزارت نفت باید به دنبال افزایش بلندمدت ضریب برداشت نفت باشد که این موضوع، با تعریف حلقه سرمایه گذاری میان این وزارتخانه و شرکتهای دانش بنیان، محقق میشود.
محمود خاقانی کارشناس حوزه نفت و انرژی و مدیرکل پیشین امور خزر و آسیای میانه وزارت نفت ایران به مهر میگوید: با افزایش تولید نفت امکان فروش بیشتر نفت برای ایران فراهم نیست.
گزارش شرکت نفتی بریتیش پترولیوم، نشان میدهد روند تولید نفت و میعانات گازی ایران با وجود تداوم تحریمها، بهترتیب با رشد ۱۷.۴ و ۲۷.۱ درصدی در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال قبل، جهشی خیرهکننده داشته است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه حدود ۶۱ درصد از میدانهای نفتی کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند، گفت: درصورت سرمایهگذاری در میادین مشترک تولید نفت ایران به ۵،۷ میلیون بشکه نفت در روز میرسد.
ظرفیت تولید نفت کشور تا پایان سال ۱۴۰۰ برابر ۳ میلیون و ۸۳۸ هزار بشکه در روز بود و آنطور که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اعلام کرده این ظرفیت تا پایان سال با افزایش ۲۰۰ هزار بشکهای، به ۴ میلیون و ۳۸ هزار بشکه در روز میرسد.
شرکت بریتیش پترولیوم از توقف روند نزولی تولید نفت ایران با روی کار آمدن دولت سیزدهم خبر داده و اعلام کرده تولید نفت خام و میعانات گازی ایران در سال ۲۰۲۱ با رشد ۱۶.۱ درصدی به ۳.۱۷ میلیون بشکه در روز رسید.